Roodbaarsfilet met Westvlaamse stovers

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had nog niet zo vaak roodbaars gegeten. Daar we steeds vaker kiezen voor vis, had ik toch weer mijn oog laten vallen op deze mooie vis. Ik koop de vis gefileerd, maar wel met het vel er nog aan. Dat vel kan je namelijk heel krokant bakken en dat maakt de vis nog interessanter. Serveer hem met Westvlaamse stovers, ovengebakken kerstomaatjes en kort gewokte spinazie.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • boter
  • 4 - 5 roodbaarsfilets, met vel
  • citroensap
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Verwarm een grote pan op het vuur en doe daar een klein beetje olie met boter in. De boter heb je nodig voor de smaak, de olie zorgt ervoor dat de boter niet aanbrandt.
  • Snij de velkant van de roodbaars voorzichtig in op een 3-tal plaatsen. Maak de inkepingen niet te diep. De inkepingen zorgen ervoor dat de vis niet opkrult tijdens het bakken.
  • Besprenkel de vis met citroen en kruid hem aan beide zijden met peper en zout.
  • Leg de vis in de hete pan met de velkant naar beneden. Gebruik een kleine spatel om de vis plat te duwen tijdens het bakken.
  • Als de velkant krokant gebakken is, dan mag je de vis overbrengen op vuurvaste borden. Je laat de vis nog enkele minuten verder garen in de oven.
TIP:

Serveer de vis met quinoa of parelcouscous.

Reacties