Broodje rosbief

Een stuk rosbief is altijd net teveel voor ons gezin. Niet dat we dat erg vinden, want dat betekent dat we heerlijk rosbief hebben voor de volgende dag als beleg op een broodje. Sappig vlees dat nog een beetje rood is, met mierikswortel en gekaramelliseerde uien op een krokante pistolet...

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 4 grote uien, gepeld en in ringen gesneden
  • 1/2 kopje water
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel mierikswortelsaus
  • 1 eetlepel graantjesmosterd
  • 4 pistolets, doormidden gesneden
  • notensla
  • 400 gr gebakken rosbief, fijn gesneden
  • 4 plakjes kaas
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit wat olie in een pan.
  • Voeg de uien en het water toe en laat de uien onder deksel zacht worden. Eens het water verdampt is, zullen de uien mooi karamelliseren. Dit proces kan toch zeker 45 min innemen. Neem er dus je tijd voor.
  • Meng de mayonaise met de mierikswortelsaus en de mosterd.
  • Leg de pistolets open en besmeer de onderste helften met het sausje.
  • Beleg de pistolets met notensla, rosbief, kaas, uien, extra saus en dek af met de bovenste helften.
TIP:

Nog lekkerder als het rosbief ook warm is.

Reacties