Scampi met tomatensaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en in dunne plakjes gesneden
- 60 ml witte wijn
- 4-5 rijpe tomaten, in vier gesneden
- 500 gr scampi's, schalen en darmkanaal verwijderd
- peper en zout
- verse tuinkruiden (ik heb gekozen voor dragon)
- Verhit wat olie in een grote pan.
- Fruit de uisnippers glazig op een medium vuur en voeg de look toe.
- Blus met de wijn en voeg de tomaten toe.
- Laat de saus zachtjes verder stoven.
- Je kan ondertussen rijst of pasta koken om bij de scampi's te serveren.
- Voeg de scampi's toe aan de saus en laat ze even meegaren.
- Werk af met de verse tuinkruiden en serveer.
Haal een vers stokbrood in huis en serveer dat bij de scampi's als complete maaltijd.
Ook lekker met aardappelpuree.
Reacties