Scampi met tomatensaus

Foto Cathy Van de Moortele
Dit is een ik-heb-weinig-tijd-maaltijd. In no time tover je dit gerecht op tafel. Zorg gewoon dat je 's avonds je scampi's al uit de vriezer haalt en ze laat ontdooien in de koelkast. Ben je dat toch vergeten, spoel de scampi's dan in een vergiet met koud water.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en in dunne plakjes gesneden
  • 60 ml witte wijn
  • 4-5 rijpe tomaten, in vier gesneden
  • 500 gr scampi's, schalen en darmkanaal verwijderd
  • peper en zout
  • verse tuinkruiden (ik heb gekozen voor dragon)
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit wat olie in een grote pan.
  • Fruit de uisnippers glazig op een medium vuur en voeg de look toe.
  • Blus met de wijn en voeg de tomaten toe.
  • Laat de saus zachtjes verder stoven.
  • Je kan ondertussen rijst of pasta koken om bij de scampi's te serveren.
  • Voeg de scampi's toe aan de saus en laat ze even meegaren.
  • Werk af met de verse tuinkruiden en serveer.
TIP:

Haal een vers stokbrood in huis en serveer dat bij de scampi's als complete maaltijd.
Ook lekker met aardappelpuree.

Reacties