Zomerse tabouleh
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 kopje couscous
- 1 kopje heet water
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 komkommer, in fijne brunoise gesneden
- 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
- 100 gr parelkerstomaatjes
- verse munt, fijngehakt
- verse peterselie, fijngesnipperd
- snuif komijnpoeder
- pitjes van 1/4 granaatappel
- Doe de couscous in een kom.
- Overgiet met het heet water en zet er meteen een bordje op.
- Laat de couscous 5 min zwellen, tot al het water is opgenomen.
- Gebruik je vingers (of een vork) om de korreltjes los te maken.
- Besprenkel de couscous met de olie en het citroensap.
- Meng de couscous met de komkommerblokjes, de pijpajuintjes en de tomaatjes.
- Roer de munt en peterselie door de tabouleh.
- Kruid met komijnpoeder.
- Schep de granaatappelpitjes voorzichtig door de tabouleh.
De parelkerstomaatjes zijn supermini kerstomaatjes. Ik vind ze niet zo vaak. Albert Heijn verkoopt ze ook in bokaaltjes. Deze keer heb ik ze gehaald in de fruit- en groentenwinkel op de Vrijdagsmarkt in Gent.
Lekker met vegetarische groenteballetjes erbij (Garden Gourmet).
Heb je geen citroen in huis? Gebruik dan azijn.
Je kan ook gesnipperde koriander gebruiken ipv peterselie, als je daar van houdt.
Reacties