Spaghetti met ansjovis en krokant broodkruim

Foto Cathy Van de Moortele
Soms heb ik absoluut geen zin in vlees of een zware maaltijd. Dan volstaat wat pasta met een lekkere smaak. Misschien vreemd om brood toe te voegen aan pasta, maar het krokante kruim past heel erg goed bij de zachte spaghetti.

Wat hebben we nodig:
  • spaghetti
  • olie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en in fijne plakjes gesneden
  • ansjovispasta
  • 2 sneden brood, ontkorst
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
  • Verhit wat olie in een pan.
  • Fruit de ui glazig met de look en een kneepje ansjovispasta.
  • Verkruimel het brood grof en bak het krokant mee, met de uitjes en de look.
  • Giet de spaghetti af en verdeel die over kommetjes.
  • Strooi de peterselie over de saus, meng goed en schep over de spaghetti.
  • Kruid met peper en zout.
TIP:

Ansjovispasta koop ik in een tube en die bewaar ik in de koelkast voor momenten als dit.
Heb je geen ansjovispasta? Je kan ook enkele ansjovisjes uit blik laten wegsmelten met de uien.
Hou je niet van ansjovis? Laat de ansjovis dan gewoon weg en voeg op het laatste bij de peterselie wat gehakt hardgekookt ei toe.

Reacties