Luchtige ontbijtpannenkoekjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 190 gr patisseriebloem
- 20 gr kristalsuiker
- 5 gr bakpoeder
- 3 gr natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- 355 ml karnemelk
- 60 ml melk
- 2 eieren
- 40 gr boter, gesmolten
- Meng de droge ingrediënten in een maatbeker met een teutje.
- Meng de natte ingrediënten in een andere kom.
- Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng alles voorzichtig door elkaar. Er mogen gerust nog wat brokjes in zitten.
- Verhit een grote antikleefpan.
- Giet telkens wat beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
- Serveer de pannenkoekjes met toppings naar jouw keuze: bessen, zure room, Griekse yoghurt, boter, confituur, esdoornsiroop, ...
Heb je nog wat pannenkoekjes over? Toast ze nadien en smul een tweede keer.
Ontbijtpannenkoekjes zijn kleine, dikke pannenkoekjes, absoluut niet te vergelijken met onze pannenkoeken.
De karnemelk zorgt voor luchtigheid in je pannenkoekjes.
Reacties