Gevulde paprika's
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 paprika's
- peper en zout
- 350 gr gehakt
- 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
- 350 gr tomaten, in grove brunoise gesneden
- 100 gr witte rijst, ongekookt
- 120 ml bouillon
- snuifje zout
- scheutje Worcestershire saus
- 200 gr Emmenthaler, geraspt (optioneel)
- Snij de bovenkanten van de paprika's. Ontpit de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
- Hak de bovenkanten van de paprika's in fijne brunoise.
- Breng een grote pot, gezouten water aan de kook.
- Kook de paprika's 5 min en laat ze daarna (omgekeerd) goed uitlekken op een handdoek.
- Kruid de binnenkant van de paprika's met peper en zout.
- Verwarm de oven op 180°C.
- Verhit een pan en bak het gehakt rul.
- Voeg de uisnippertjes en de brunoise van paprika toe. Laat het vlees en de groentjes garen.
- Giet overtollig vocht en vet weg.
- Voeg de tomatenblokjes, rijst en bouillon toe.
- Kruid met peper en zout en Worcestershire saus.
- Breng de saus aan de kook, dek de pot af en verminder het vuur. Laat de saus zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is.
- Als je graag kaas eet, voeg dan nu de kaas toe.
- Vul de paprika's op met het gehakt.
- Zet de paprika's in een ovenschotel die net groot genoeg is.
- Bak de paprika's 30 min.
Maak de ovenschotel op voorhand en zet hem in de oven als je thuis komt van het werk.
Je kan ook tomatenblokjes uit blik gebruiken.
Zelf voeg ik geen kaas toe, maar het lijkt me wel lekker voor wie daar wel van houdt.
Reacties