Italiaanse vleesragoût

Foto Cathy Van de Moortele
Spaghetti Bolognaise is zo'n gekend gerecht in België en ieder heeft er wel zijn eigen variant van. Dit is er nog zo eentje. Een smakelijke ragoût van Italiaanse worst, verrijkt met groentjes en venkelzaad. Een favorietje van mij! Ik maak deze ragoût graag in grote porties en vries ze dan in voor een toekomstige lunch op het werk. Ga op zoek naar lekker gekruide worstjes bij een goede slager.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • boter
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 grote wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 rode paprika, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 2 stelen selder, in fijne brunoise gesneden
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 Italiaanse worsten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel kalfsbouillonpoeder
  • 1 glas water
  • scheutje rode wijn
  • peper en zout
  • 1 eetlepel venkelzaadjes
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit wat olie met boter in een zware pot, type Creuset.
  • Fruit de uisnippers aan met de look. Laat ze zeker niet kleuren. Ze moeten enkel glazig worden.
  • Voeg de wortel, paprika en selder toe. Laat alle groentjes zachtjes meegaren.
  • Doe de laurier bij de groentjes.
  • Duw de worsten uit hun velletje en verkruimel die met een houten lepel in de pot. Bak het worstenvlees mee en blijf met je lepel het vlees verkruimelen.
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, bouillon, water en wijn toe.
  • Breng de ragoût aan de kook.
  • Kruid met peper en zout en venkelzaadjes.
  • Zet het vuur laag en dek de pot af.
  • Laat de ragoût zachtjes verder pruttelen tot het vocht ingekookt is.
  • Werk af met verse peterselie, net voor het opdienen.
TIP:

Serveer deze vleessaus met verse tagliatelle.
Laat de ragoût helemaal afkoelen voor je hem invriest.

Reacties