Waterkerssausje

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had waterkers gekocht maar die niet meteen gebruikt. Hij was niet meer zo vers om zo te eten, maar wel nog prima in een sausje. Lekker bij asperges of op pasta met verse tuinboontjes.

Wat hebben we nodig:
  • 30 gr boter
  • 30 gr vloeiende bloem
  • 250 ml melk
  • 250 ml (light) room
  • peper en zout
  • 1 bosje waterkers, steeltjes verwijderd en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de boter smelten.
  • Voeg de bloem toe en laat ze even meebakken om de bloemsmaak te verwijderen.
  • Voeg geleidelijk aan de melk toe en blijf kloppen.
  • Werk af met de room en laat nog eens goed doorwarmen.
  • Kruid de saus met peper en zout.
  • Roer de waterkers door de saus en serveer.
TIP:

Maak op deze manier ook een kervelsaus, notenslasaus of dragonsaus.
Liever geen witte saus? Gebruik dan 500 ml groentenbouillon en laat de melk en room achterwege.

Reacties