Zeebaars

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou wel van een stukje vis. Enkel gekookte vis kan me niet bekoren. Verleden week voor het eerst zeebaars klaar gemaakt. De volledige vis, zonder te fileren op voorhand. Het vel was heel erg knapperig en smaakvol, de vis lekker mals en sappig. Een aanrader!

Wat hebben we nodig:
  • 2 zeebaarsen, schoongemaakt
  • peper en zout
  • boter 
  • olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 courgette, in fijne brunoise gesneden
  • 1 rode paprika, in fijne brunoise gesneden
  • 1 steel selder, in fijne brunoise gesneden
  • oregano
  • scheutje droge witte wijn
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Spoel de zeebaarsen goed met koud water en verwijder restjes bloed. Dep ze droog met keukenpapier.
  • Kruid de vissen aan beide zijden met peper en zout.
  • Laat een grote pan heet worden en voeg wat boter en olie toe. De olie zorgt ervoor dat de boter niet kan verbranden.
  • Leg de vissen naast elkaar in de pan en laat ze aan beide zijden krokant bakken. Hou de vissen warm met wat aluminiumfolie.
  • Zet nog een pan op het vuur en laat daar nog wat boter in smelten.
  • Fruit de ui aan met de look.
  • Voeg de courgette, paprika en selder toe.
  • Kruid met peper en zout en oregano.
  • Laat de groentjes zachtjes garen. Ze mogen niet bruin worden.
  • Blus met een scheutje witte wijn.
  • Laat de groentjes verder garen.
  • Serveer de zeebaars met de groentjes, peterseliepuree en flink wat verse peterselie.
TIP:

Liever geen volledige vis op je bord? Laat de zeebaarsen dan fileren door je visboer.
Knip de staart en de vinnen weg, voor je de vissen bakt.

Reacties