Broodjes van de Olive Garden


Foto Cathy Van de Moortele
Wie Amerika bezocht heeft, heeft vast al eens de bread sticks van de Olive Garden geproefd. Deze heerlijke, malse boterbroodjes zijn zo verslavend, dat je het hele mandje leeg hebt voor je eten op tafel komt. Daar we niet zomaar even langs kunnen gaan bij de Olive Garden, halen we gewoon deze breadsticks in huis! Deal?

Wat hebben we nodig:
  • 250 ml water, lauwwarm
  • 30 gr kristalsuiker
  • 1/2 zakje korrelgist
  • 420 gr tarwebloem
  • 8 gr zout
  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
  • 30 gr boter, gesmolten
  • oregano
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • selderijzout
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het water in een kommetje en los de suiker en de gist erin op. Laat het papje schuimig worden.
  • Meng de bloem met het zout en de boter.
  • Voeg het gistpapje toe en laat de Kenwood 10 min kneden met de kneedhaak.
  • Leg het deeg in een lichtjes ingevette kom en dek af met een propere handdoek.
  • Laat het deeg 1u30 rijzen of tot het in volume verdubbeld is.
  • Verdeel het deeg in porties van 55 gr. 
  • Bebloem je handen en rol de porties uit tot breadsticks. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Dek de broodjes af en laat ze nog 1u rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de broodjes goudbruin in 12 min.
  • Haal de broodjes uit de oven.
  • Meng de gesmolten boter met de oregano, look en selderijzout.
  • Bestrijk de broodjes onmiddellijk met de gesmolten boter.
  • Strooi nog wat extra oregano over de broodjes.
  • Bestrijk ze nog een tweede keer met gesmolten boter.
  • Serveer de broodjes warm.
TIP:

Je kan de broodjes ook bestrooien met een beetje grof zout of met lookzout.
Bak alle broodjes meteen. Je kan het voorgevormde deeg niet laten staan tot de volgende dag.

Reacties