Broodjes van de Olive Garden
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 250 ml water, lauwwarm
- 30 gr kristalsuiker
- 1/2 zakje korrelgist
- 420 gr tarwebloem
- 8 gr zout
- 50 gr boter, op kamertemperatuur
- 30 gr boter, gesmolten
- oregano
- 1 teen look, gepeld en geperst
- selderijzout
- Doe het water in een kommetje en los de suiker en de gist erin op. Laat het papje schuimig worden.
- Meng de bloem met het zout en de boter.
- Voeg het gistpapje toe en laat de Kenwood 10 min kneden met de kneedhaak.
- Leg het deeg in een lichtjes ingevette kom en dek af met een propere handdoek.
- Laat het deeg 1u30 rijzen of tot het in volume verdubbeld is.
- Verdeel het deeg in porties van 55 gr.
- Bebloem je handen en rol de porties uit tot breadsticks. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Dek de broodjes af en laat ze nog 1u rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak de broodjes goudbruin in 12 min.
- Haal de broodjes uit de oven.
- Meng de gesmolten boter met de oregano, look en selderijzout.
- Bestrijk de broodjes onmiddellijk met de gesmolten boter.
- Strooi nog wat extra oregano over de broodjes.
- Bestrijk ze nog een tweede keer met gesmolten boter.
- Serveer de broodjes warm.
Je kan de broodjes ook bestrooien met een beetje grof zout of met lookzout.
Bak alle broodjes meteen. Je kan het voorgevormde deeg niet laten staan tot de volgende dag.
Reacties