Portobello Burger

Heb je ooit al portobello champignons gekocht?
Foto Cathy Van de Moortele
Ze zijn heel groot en vlezig en zijn een prima vleesvervanger. Door ze te marineren en te grillen, past deze veggie burger perfect op een hamburgerbroodje met verse tartaar, kaas en plakjes mango.

Wat hebben we nodig:
  • 4 portobello champignons, schoongemaakt en de sporen verwijderd
  • 60 ml balsamico azijn
  • 30 ml olie
  • oregano
  • basilicum
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • peper en zout
  • 4 plakjes provolone kaas
  • 1 mango, geschild en ontpit, in plakjes gesneden
  • verse tartaarsaus
  • 4 broodjes
Hoe gaan we te werk:
  • Zet de champignons in een schaal, met de opening naar boven.
  • Maak de marinade, door de azijn te mengen met olie, oregano, basilicum, look, peper en zout.
  • Bestrijk de portobello's met de marinade en keer ze geregeld om.
  • Verwarm de grill en vet die lichtjes in met olie.
  • Keer de champignons enkele keren om.
  • Leg de provolone op de portobello's en laat die smelten.
  • Bouw het broodje op met saus, portobello, groentjes en mango.
TIP:

Toast een meergranenbroodje (die zachte meergranenbolletjes van AH zijn hier heel erg geschikt voor) om deze portobello op te serveren.
De sporen van de portobello zijn niet zo aangenaam in de mond. Verwijder ze voorzichtig door te krabben met een klein lepeltje binnenin de hoed.
Wat dacht je van gebakken uien op deze burger?

Reacties