Witte bonen potje
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 groot blik witte bonen, gespoeld en uitgelekt
- 750 ml kippenbouillon
- 2 sjalotjes, gepeld en fijngesnipperd
- 4 tenen look, gepeld en geplet
- 1 steel selder, in maantjes gesneden
- 1 wortel, geschraapt en in brunoise gesneden
- 2 pijpajuintjes, gesnipperd
- 1 takje thijm
- 1 takje rozemarijn
- olie
- snuifje zout
- 1 blik gepelde tomatenblokjes
- Doe de bonen met de bouillon in een zware pot, type Creuset. Zorg dat de bonen volledig onder staan. Is dat niet zo, voeg dan wat extra water toe. Breng de bonen aan de kook.
- Voeg de sjalotjes, look, selder, wortel, pijpajuin en kruiden toe.
- Voeg 1 eetlepel olie toe.
- Laat de bonen goed warm worden.
- Voeg de tomatenblokjes toe en warm verder door tot de groentjes zacht zijn.
- Verwijder de thijm en rozemarijn.
Een scheutje azijn op het einde zorgt voor extra zing.
Moest je nog wat chorizo in huis hebben... gewoon doen!
Reacties