Witte bonen potje

Foto Cathy Van de Moortele
Als kind was ik al gek op witte bonen. Onze jongste dochter vindt ze ook superlekker. Ik ben niet tuk op blikvoer, maar witte bonen uit blik zijn gewoon een must in onze voorraadkast. Je kan er zoveel kanten mee op. Neem nu dit bonen potje. Zo lekker, boordevol proteïnen en vezels en prima als vleesvervanger. Het vult de maag, het is warm, het is romig en ...

Wat hebben we nodig:
  • 1 groot blik witte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 750 ml kippenbouillon
  • 2 sjalotjes, gepeld en fijngesnipperd
  • 4 tenen look, gepeld en geplet
  • 1 steel selder, in maantjes gesneden
  • 1 wortel, geschraapt en in brunoise gesneden
  • 2 pijpajuintjes, gesnipperd
  • 1 takje thijm
  • 1 takje rozemarijn
  • olie
  • snuifje zout
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de bonen met de bouillon in een zware pot, type Creuset. Zorg dat de bonen volledig onder staan. Is dat niet zo, voeg dan wat extra water toe. Breng de bonen aan de kook.
  • Voeg de sjalotjes, look, selder, wortel, pijpajuin en kruiden toe.
  • Voeg 1 eetlepel olie toe.
  • Laat de bonen goed warm worden.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en warm verder door tot de groentjes zacht zijn.
  • Verwijder de thijm en rozemarijn.
TIP:

Een scheutje azijn op het einde zorgt voor extra zing.
Moest je nog wat chorizo in huis hebben... gewoon doen!

Reacties