Kip met worteltjessaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- boter
- 2 kipfilets
- kipkruiden
- 2 dikke wortels, geschraapt
- peper en zout
- bruine Maïzena express
- 100 ml room
- Verhit wat boter in een pan.
- Kruid de kipfilets met de kipkruiden, aan beide zijden.
- Bak de kip aan beide zijden bruin en verminder het vuur.
- Snij de wortels schuin in dunne plakjes.
- Leg de plakjes per 5 op elkaar en snij er heel dunne juliennereepjes van.
- Voeg de wortelreepjes toe aan de kip.
- Kruid met peper en zout en zet een deksel op de pan.
- Laat de kip en de worteltjes verder garen.
- Haal de kip uit de pan en hou ze warm.
- Giet de saus door een zeef en doe de jus weer in de pan.
- Verhoog het vuur en dik de saus in met de maïzena.
- Werk af met de room.
- Serveer de kip met de worteltjes en napeer met de saus.
Lekker met rijst of gestoomde aardappeltjes.
Je kan de kip ook met pasta serveren. Snij dan de kip eerst in reepjes of blokjes voor je ze aanbakt.
Reacties