Tagliatelli champignons

Foto Cathy Van de Moortele
Ik maak graag zelf pasta en een beetje extra is nooit erg. Zo heb je nog voldoende voor 2 personen voor een volgende dag. Neem nu deze tagliatelli met champignons. Geef toe, dat je al uitkijkt naar je volgende lunch als je dit recept leest?

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 250 gr Parijse champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 200 gr gekookte ham, gesnipperd
  • 2 teentjes look, gepeld en geplet
  • 60 ml droge witte wijn
  • 300 ml room
  • peper en zout
  • verse pasta
  • verse bieslook, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een zware pan, type Creuset op medium warmte.
  • Bak de champignons met de hamsnippers en de look.
  • Blus met de wijn.
  • Laat de wijn inkoken tot de helft.
  • Voeg de room toe en laat de saus zachtjes indikken.
  • Kruid met peper en zout.
  • Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water en laat ze uitlekken.
  • Voeg de pasta toe aan de saus en werk af met vers gesnipperde bieslook.
TIP:

Liever zonder vlees? Voeg 200 gr oesterzwammen toe aan de champignons ipv de ham.

Reacties