Tagliatelli champignons
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 250 gr Parijse champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
- 200 gr gekookte ham, gesnipperd
- 2 teentjes look, gepeld en geplet
- 60 ml droge witte wijn
- 300 ml room
- peper en zout
- verse pasta
- verse bieslook, fijngesnipperd
- Verhit een zware pan, type Creuset op medium warmte.
- Bak de champignons met de hamsnippers en de look.
- Blus met de wijn.
- Laat de wijn inkoken tot de helft.
- Voeg de room toe en laat de saus zachtjes indikken.
- Kruid met peper en zout.
- Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water en laat ze uitlekken.
- Voeg de pasta toe aan de saus en werk af met vers gesnipperde bieslook.
Liever zonder vlees? Voeg 200 gr oesterzwammen toe aan de champignons ipv de ham.
Reacties