Eva's pasta

Foto Cathy Van de Moortele
Het is altijd fijn om thuis te komen en te zien dat het eten al klaar is. En al helemaal als je zelf niets hoefde te bedenken en compleet verrast wordt. Eva maakte dit pastagerecht klaar en haar inspiratie en creativiteit waren heel erg geslaagd! Een blijvertje, dat zeker een plaats verdient in mijn kookblog.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr penne
  • olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 150 gr kerstomaatjes, gehalveerd (gele, oranje en rode)
  • 150 ml room
  • 1 eetlepel graantjesmosterd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • peper en zout
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • maïzena (optioneel)
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water. 
  • Verhit de olie in een pan en fruit de uisnippers aan met de look. Laat ze niet kleuren, maar gewoon zacht worden.
  • Stoof de tomaatjes mee.
  • Voeg de room, mosterd en tomatenpuree toe en meng alles mooi ondereen.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de gespoelde pasta toe.
  • Werk af met verse peterselie.
TIP:

Als de saus niet dik genoeg is, los dan wat maïzena op in koud water en voeg dat toe aan de hete saus.

Reacties