Eva's pasta
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr penne
- olie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- 150 gr kerstomaatjes, gehalveerd (gele, oranje en rode)
- 150 ml room
- 1 eetlepel graantjesmosterd
- 1 eetlepel tomatenpuree
- peper en zout
- verse peterselie, fijngesnipperd
- maïzena (optioneel)
- Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
- Verhit de olie in een pan en fruit de uisnippers aan met de look. Laat ze niet kleuren, maar gewoon zacht worden.
- Stoof de tomaatjes mee.
- Voeg de room, mosterd en tomatenpuree toe en meng alles mooi ondereen.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de gespoelde pasta toe.
- Werk af met verse peterselie.
Als de saus niet dik genoeg is, los dan wat maïzena op in koud water en voeg dat toe aan de hete saus.
Reacties