Veggie Sloppy Joes met rijst en linzen

Omdat onze jongste dochter nog altijd vegetarisch eet, blijven we zoeken naar leuke recepten. Peulvruchten zijn altijd top. Ik eet graag met haar mee, maar soms mis ik toch wel het vlees. Bij een spaghetti bolognaise bijvoorbeeld. Maar na het uitproberen van dit recept...

Wat hebben we nodig:
  • 2 wortels, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 100 gr bruine linzen, gespoeld en uitgelekt,
  • 100 gr ongekookte rijst
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 stelen selder, in fijne brunoise gesneden
  • 1 rode paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels donkerbruine suiker
  • 2 eetlepels mosterd
  • snuifje zout
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • snuifje cayennepeper
  • 750 ml bouillon
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
Hoe gaan we te werk:
  • Doe alle ingrediĆ«nten behalve de tomatenblokjes en de azijn in de slowcooker.
  • Zet de slowcooker op HIGH en laat het gerecht 3u30 sudderen.
  • Voeg de tomaten en de azijn toe en laat nog 30 min verder garen op HIGH.
TIP:

Serveer deze Veggie Sloppy Joes op hamburgerbroodjes.
Heb je geen slowcooker? Gebruik dan een zware pot, type Creuset en zet die op een heel laag vuurtje.

Reacties