Pastasalade met mandarijntjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr kleine pasta
- 3 eieren, hardgekookt en gepeld
- 1 steel selder, in fijne brunoise gesneden
- 1 grote wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 1 grote tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 3 sneetjes ham, gesnipperd
- 1 pijpajuintje, schoongemaakt en fijngesnipperd
- 2 blikken mandarijntjes, uitgelekt
- 1 eetlepel maanzaadjes
- scheutje olie
- scheutje azijn
- peper en zout
- 1 eetlepel dressing Devos Lemmens
- Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water. Spoel de pasta met koud water en laat ze uitlekken. Doe de pasta in een grote kom.
- Snij de eieren klein en doe ze bij de pasta met de selder, wortel, tomaat, ham, pijpajuin en mandarijntjes.
- Meng alles voorzichtig onder elkaar.
- Strooi het maanzaad over de salade.
- Werk af met olie, azijn, peper en zout en de dressing.
- Schep alles onder elkaar en zet de salade koel weg, zodat alle smaken kunnen samen komen.
Liever geen ham? Maak de salade dan met tonijn natuur.
Reacties