Pastasalade met mandarijntjes

Foto Cathy Van de Moortele
Een toppertje in onze familie en graag gezien op BBQ's en feestje: pastasalade met mandarijntjes. Alhoewel ik absoluut geen fan ben van ingeblikt fruit, ben ik wel helemaal tuk op mandarijntjes uit blik. Geen velletjes, geen pitjes en ze smaken lekker zoet.

Wat hebben we nodig:
  • 300 gr kleine pasta
  • 3 eieren, hardgekookt en gepeld
  • 1 steel selder, in fijne brunoise gesneden
  • 1 grote wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 grote tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 3 sneetjes ham, gesnipperd
  • 1 pijpajuintje, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 2 blikken mandarijntjes, uitgelekt
  • 1 eetlepel maanzaadjes
  • scheutje olie
  • scheutje azijn
  • peper en zout
  • 1 eetlepel dressing Devos Lemmens
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water. Spoel de pasta met koud water en laat ze uitlekken. Doe de pasta in een grote kom.
  • Snij de eieren klein en doe ze bij de pasta met de selder, wortel, tomaat, ham, pijpajuin en mandarijntjes.
  • Meng alles voorzichtig onder elkaar.
  • Strooi het maanzaad over de salade.
  • Werk af met olie, azijn, peper en zout en de dressing.
  • Schep alles onder elkaar en zet de salade koel weg, zodat alle smaken kunnen samen komen.
TIP:

Liever geen ham? Maak de salade dan met tonijn natuur.

Reacties