Varkenskotelet in de slowcooker
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 varkenskoteletten met been
- peper en zout
- boter
- olie
- 1 grote ui, gepeld en in ringen gesneden
- 3 eetlepels water
- 1 eetlepel donkerbruine suiker
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- 750 ml kalfsbouillon
- 2 koffielepels Worcestershire saus
- 2 laurierblaadjes
- Maïzena Express Bruin
- 1 eetlepel appelazijn
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Droog het vlees met keukenrol.
- Kruid het vlees aan beide zijden met peper en zout.
- Verhit een zware pot, type Creuset en laat wat boter en olie goed warm worden.
- Bak de koteletten bruin aan beide zijden.
- Leg de koteletten in de slowcooker.
- Voeg nog een beetje olie toe aan de pan en bak de uiringen glazig. Kruid met zout en voeg 3 eetlepels water toe.
- Roer de bakrestjes los. Voeg de look toe en laat de uien nog even verder fruiten.
- Giet dit mengsel over het vlees.
- Giet de bouillon in de pan en voeg ook de Worcestershire saus en bruine suiker toe. Roer goed alles los en giet het dan ook over het vlees.
- Leg de laurierblaadjes in de slowcooker, zet het deksel erop en laat het vlees 7-8u garen op lage kracht.
- Gooi de laurierblaadjes weg.
- Haal het vlees uit de slowcooker, verwijder de botjes en hou het vlees warm.
- Zeef het vocht uit de slowcooker in een sauspan.
- Dik de saus in met de maïzena.
- Roer de azijn door de saus en kruid een laatste maal met peper en zout.
Serveer met gekookte aardappelen, rijst of pasta.
Lekker met tuinboontjes.
Bak wat spekblokjes uit en voeg die op het laatste toe aan het vlees.
Reacties