Zoetzure scampi
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 zak scampi
- 1 koffielepel sojasaus
- 1 koffielepel maïzena
- 2 1/2 eetlepels maïzena
- 80 ml sojasaus
- 60 ml rijstazijn
- 4 eetlepels donkerbruine suiker
- 1 eetlepel gemalen gember
- 2 teentjes look, gepeld en geperst
- 1 groot blik ananasblokjes op sap
- 1 steel selder, in dunne maantjes gesneden
- 1 wortel, geschraapt en diagonaal in fijne plakjes gesneden
- 1 ui, gepeld, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
- 1 rode paprika, ontpit en in dunne reepjes gesneden
- olie
- 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
- Laat de scampi ontdooien en spoel ze.
- Marineer de scampi in de sojasaus met de maïzena gedurende 20 min (in de koelkast).
- Meng de maïzena met de sojasaus, rijstazijn, suiker, gember, look en het sap van de ananas in een shaker. Meng de saus goed en zet ze apart.
- Verhit een wok op medium warmte en voeg de olie toe.
- Roerbak de scampi (met de marinade) tot ze roze zijn. Haal de scampi uit de wok en hou ze warm.
- Voeg een extra lepel olie toe aan de wok. Roerbak de ui om ze zacht te maken. Voeg de wortels, selder en paprika toe en roerbak ze even mee.
- De ananasblokjes mogen erbij, samen met de scampi.
- Giet de saus over het gerecht en breng alles aan de kook zodat de saus kan indikken.
- Werk af met de pijpajuintjes.
Serveer deze zoetzure scampi met witte rijst of met noodles.
Reacties