Zoetzure scampi

Foto Cathy Van de Moortele
Scampi moet je altijd in je voorraadje zitten hebben. Ze zijn snel klaar (kies voor de merken die hun scampi's al schoonmaken en dan pas invriezen - je spaart er zoveel tijd mee uit) en je kan er alle kanten mee op. Dit Chinese gerecht valt altijd in de smaak.

Wat hebben we nodig:
  • 1 zak scampi
  • 1 koffielepel sojasaus
  • 1 koffielepel maïzena
  • 2 1/2 eetlepels maïzena
  • 80 ml sojasaus
  • 60 ml rijstazijn
  • 4 eetlepels donkerbruine suiker
  • 1 eetlepel gemalen gember
  • 2 teentjes look, gepeld en geperst
  • 1 groot blik ananasblokjes op sap
  • 1 steel selder, in dunne maantjes gesneden
  • 1 wortel, geschraapt en diagonaal in fijne plakjes gesneden
  • 1 ui, gepeld, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, ontpit en in dunne reepjes gesneden
  • olie
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de scampi ontdooien en spoel ze. 
  • Marineer de scampi in de sojasaus met de maïzena gedurende 20 min (in de koelkast).
  • Meng de maïzena met de sojasaus, rijstazijn, suiker, gember, look en het sap van de ananas in een shaker. Meng de saus goed en zet ze apart.
  • Verhit een wok op medium warmte en voeg de olie toe.
  • Roerbak de scampi (met de marinade) tot ze roze zijn. Haal de scampi uit de wok en hou ze warm.
  • Voeg een extra lepel olie toe aan de wok. Roerbak de ui om ze zacht te maken. Voeg de wortels, selder en paprika toe en roerbak ze even mee.
  • De ananasblokjes mogen erbij, samen met de scampi.
  • Giet de saus over het gerecht en breng alles aan de kook zodat de saus kan indikken.
  • Werk af met de pijpajuintjes.
TIP:

Serveer deze zoetzure scampi met witte rijst of met noodles.

Reacties