Krokante suikerkoekjes

Foto Cathy Van de Moortele
We raken het niet eens, hier thuis. De ene wil zachte, dikke koekjes, terwijl de andere net gaat voor die krokante, krakende koekjes. Het wordt afwisselen dus en deze keer vraag ik helemaal niets en ga ik gewoon voor wat ik zelf lekker vind: dat dunne koekje, dat kraakt in je mond en waarbij je je ogen dicht doet om er zo lang mogelijk van te genieten...

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr boter, op kamertemperatuur
  • 400 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 600 gr patisseriebloem
  • 8 gr bakpoeder
  • 5 gr natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 60 ml melk
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de boter met de suiker in de kom van de Kenwood en klop alles luchtig met de K-klopper.
  • Voeg de eieren en vanille toe.
  • Meng de bloem met het bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout. Gebruik hiervoor een garde.
  • Voeg afwisselend van de bloem en de melk toe aan het botermengsel.
  • Dek het deeg af en laat het 30 min opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed je bakplaten met bakpapier.
  • Bebloem je werkblad en rol het deeg dun uit. 
  • Gebruik koekjesvormen en leg de koekjes met enige tussenruimte op de bakplaten.
  • Bak de koekjes 10 min of tot de randjes en de onderkanten lichtjes gekleurd zijn.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op een taartrooster.
TIP:

Je moet altijd een koekjesdoos staan hebben, waar gretige handjes hun gading in vinden. Met deze koekjes heb je sowieso prijs!
Met dit recept heb je heel veel koekjes. Ik duw alle koekjes uit het deeg en vries de helft van de deeglapjes in. Dan kan je altijd koekjes bakken als je daar zin in hebt.
De koekjes worden krokant tijdens het afkoelen. Laat ze dus niet langer in de oven dan nodig.

Reacties