Stempelkoekjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 100 gr kristalsuiker
- 160 gr boter, op kamertemperatuur
- 45 ml melk
- enkele druppels vanille extract
- 180 gr maĂ¯zena, gezeefd
- 180 gr patisseriebloem, gezeefd
- Mix de suiker met de boter tot een romige massa.
- Voeg de melk en de vanille toe en klop goed.
- Meng de maĂ¯zena en de bloem door het beslag en mix een laatste maal.
- Kneed het deeg kort door en vorm er een platte schijf van. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een half uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bestuif je werkblad licht met bloem.
- Rol het deeg uit met de deegrol. Hoe dunner het deeg, hoe krokanter de koekjes zullen zijn. Ik opteer voor 3 mm.
- Steek de vormpjes uit met de stempels. Gebruik een platte spatel om de koekjes op te scheppen en ze op de bakplaat te leggen. Je hoeft geen plaats tussen de koekjes te laten, want ze lopen niet uit.
- Bak de koekjes 12 - 15 min of tot ze goudbruin zijn.
- Laat de koekjes volledig afkoelen op een taartrooster.
Bestuif de koekjes met bloemsuiker van zodra ze uit de oven komen. Dit zorgt voor een extra lekker laagje. De suiker zal wegsmelten in het koekje, maar levert een verrassend resultaat op.
Reacties