Prince koeken

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had nog een beetje fluff over en net nieuwe BLOC chocolade gekocht. Dat vraagt gewoon om Prince koeken... In plaats van het romig vanillelaagje, heb ik tussen de koekjes fluff gesmeerd en een laagje confituur.

Wat hebben we nodig:
  • 28 Maria koekjes
  • fluff
  • aardbeiconfituur
  • 375 gr BLOC chocolade, grof gehakt
  • 1 eetlepel neutrale olie
Hoe gaan we te werk:
  • Besmeer de helft van de koekjes met een laagje fluff.
  • Besmeer de andere helft van de koekjes met een dun laagje confituur.
  • Plak de koekjes op elkaar.
  • Smelt de chocolade op laag wattage in de microgolf, samen met de olie. Check af en toe zodat de chocolade niet verbrandt.
  • Neem één van de koekjes en rol de zijkanten door de gesmolten chocolade. Doop het koekje nu helemaal in de chocolade en draai het om met twee vorken, zodat ook de andere kant een chocoladelaagje krijgt. Gebruik ook de vorken om het koekje uit de kom te halen.
  • Ga zo verder tot alle koekjes bedekt zijn met chocolade.
  • Gebruik een metalen plat spateltje om de chocolade glad te strijken of laat ze gewoon rustiek, zoals ze zijn.
  • Laat de koekjes opstijven op boterhampapier in de koelkast.
TIP:

Je kan de confituur gerust weglaten.

Reacties