Frozen yogurt

Foto Cathy Van de Moortele
Nog niet helemaal ingeburgerd in Vlaanderen en ik zou niet weten waarom. Frozen yogurt is echt lekker en bevat heel wat minder calorieën dan roomijs. Combineer de frozen yogurt met fruit en je hebt een prima dessert of tussendoortje.

Wat hebben we nodig:
  • 4 rijpe pruimen, ontpit en in stukken gesneden
  • 125 gr frambozen
  • 50 gr esdoornsiroop
  • 115 ml room
  • 100 gr vloeibare honing
  • 500 gr Griekse natuuryoghurt
  • 1 koffielepel vanille extract
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de pruimen met de frambozen en de esdoornsiroop in een steelpan.
  • Breng de massa aan de kook en laat het dan verder pruttelen tot een dikke saus, op een laag vuur. Dit kan 20 min duren.
  • Laat de fruitsaus volledig afkoelen.
  • Als je geen stukjes in je frozen yogurt wilt, dan kan je de fruitsaus even blenderen en zeven. Ik heb er graag wat beet in en als er nog wat pitjes van de frambozen inzitten, dan vind ik dat juist boeiend.
  • Neem een andere steelpan en verwarm daarin de honing met de room. Laat de room net warm genoeg worden om de honing te laten smelten.
  • Meng de room met de yoghurt en de vanille en zet het mengsel enkele uren koel weg.
  • Breng de yoghurt over in de ijsmachine en laat ze haar werk doen.
  • Schep de frozen yogurt over in een diepvriesdoos en maak laagjes met de fruitsaus. Dit zorgt voor swirls van fruit als je het yoghurtijs schept.
  • Laat de frozen yogurt lang genoeg bevriezen, voor je gaat proeven.
TIP:

Lekker met zelfgemaakte granola.

Reacties