Cupcakes for two

Soms heb je die onweerstaanbare drang naar een cupcake, maar heb je geen zin om er meteen een hele lading te bakken. Gewoon, die ene hunkering naar een malse cupcake... of twee..

Wat hebben we nodig:
  • 1 eiwit
  • 25 gr kristalsuiker
  • 30 gr boter, gesmolten
  • 1 koffielepel vanille essence
  • 25 ml melk
  • 40 gr patisseriebloem
  • snuifje bakpoeder
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Neem een muffinpan en zet er twee papieren muffinvormpjes in.
  • Klop het eiwit met de suiker tot de suiker opgelost is.
  • Voeg de gesmolten boter, vanille en melk toe en meng goed.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder over het beslag en mix het er goed door.
  • Verdeel het beslag over de twee vormpjes.
  • Bak de cupcakes gaar in 15 - 20 min of tot ze mooi gekleurd zijn.
TIP:

Werk de cupcakes na het afkoelen, af met slagroom of frosting of eet ze gewoon zo op.
Een lekkere frosting: Klop 1 kopje boter romig en luchtig. Voeg geleidelijk aan 1 kopje gezeefde bloemsuiker toe. Klop 2 koffielepels vanille extract door de frosting. Klaar!

Reacties