Quiche met prei en oranje tomaat

Foto Cathy Van de Moortele
Een quiche is een ideaal gerecht om restjes te verwerken. Ik had nog 1 dikke prei, een paar rijpe, oranje tomaten en een stuk Emmenthaler in de koelkast liggen. Die rol bladerdeeg lag er ook maar verloren bij. Dan is de keuze snel gemaakt: quiche!

Wat hebben we nodig:
  • 1 rol bladerdeeg
  • 125 gr Emmenthaler, grof geraspt
  • 1 prei, schoongemaakt en gesneden
  • vetstof
  • 2 oranje tomaten, ontpit en gesneden
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Leg het bladerdeeg met bakpapier in een quichevorm. Prik de bodem in.
  • Strooi de geraspte kaas op de bodem van bladerdeeg.
  • Stoof de prei in wat vetstof, zodat het rauwe er vanaf is.
  • Verdeel de prei over de kaas en bestrooi met tomatenblokjes.
  • Klop de eieren los met de room in een shaker. Kruid met peper en zout.
  • Giet het eiermengsel over de groentjes.
  • Schuif de quiche 30 - 40 min in de oven of tot de korst mooi bruin en krokant is.
  • Serveer met een slaatje.
TIP:

Voeg naar believen verse kruiden toe.
Ook koud is quiche heel lekker. Wat dacht je van een picknick?

Reacties