Quiche met prei en oranje tomaat
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 rol bladerdeeg
- 125 gr Emmenthaler, grof geraspt
- 1 prei, schoongemaakt en gesneden
- vetstof
- 2 oranje tomaten, ontpit en gesneden
- 4 eieren
- 200 ml room
- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Leg het bladerdeeg met bakpapier in een quichevorm. Prik de bodem in.
- Strooi de geraspte kaas op de bodem van bladerdeeg.
- Stoof de prei in wat vetstof, zodat het rauwe er vanaf is.
- Verdeel de prei over de kaas en bestrooi met tomatenblokjes.
- Klop de eieren los met de room in een shaker. Kruid met peper en zout.
- Giet het eiermengsel over de groentjes.
- Schuif de quiche 30 - 40 min in de oven of tot de korst mooi bruin en krokant is.
- Serveer met een slaatje.
Voeg naar believen verse kruiden toe.
Ook koud is quiche heel lekker. Wat dacht je van een picknick?
Reacties