Groentenroomkaas

Foto Cathy Van de Moortele
Vegetarisch broodbeleg hoeft niet saai en smaakloos te zijn. Deze groentenroomkaas is het alvast niet en jij beslist wat er in gaat. Dit recept van Pioneer Woman is alvast een heel goed begin.

Wat hebben we nodig:
  • 1 doosje Philadelphia roomkaas (light), op kamertemperatuur
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 1/3 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 1/3 steel selder, in fijne brunoise gesneden
  • 1/8 rode paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1/4 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • verse bieslook, fijngesnipperd
  • verse dille, fijngesnipperd
  • 1 klein teentje look, gepeld en geperst
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de roomkaas met de groentjes en de kruiden. 
  • Wil je liever een gladdere roomkaasbereiding? Cutter alles dan zo fijn mogelijk met de roomkaas, in de keukenrobot.
TIP:

Lekker als dip met tortilla chips.
Ideaal op bagels en getoaste Engelse muffins.
Bewaar de groentenroomkaas in een Tupperware potje in de koelkast.
Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.

Reacties