Komkommersalade

Foto Cathy Van de Moortele
Bij komkommersalade moet ik spontaan denken aan de Engelse cucumber sandwiches. Je kent ze wel, die driehoekjes wit brood, belegd met komkommersalade?
Komkommer is niet bepaald mijn favoriete groente, maar deze salade is zo fris en smakelijk, dat ik ze toch graag eens op de kaart zet. Ideaal voor bij de BBQ maar zeker ook lekker op brood. 

Wat hebben we nodig:
  • 120 ml zure room
  • vloeibare zoetstof naar smaak of 30 gr suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • gedroogde dille
  • peper en zout
  • 2 komkommers, geschild
  • 1 ui, gepeld
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de zure room met de zoetstof, azijn, dille, peper en zout in een bokaaltje. Schud goed.
  • Met de mandoline schaaf je de komkommer zo dun mogelijk. Doe hetzelfde met de ui.
  • Meng de komkommer en ui door elkaar en roer er de dressing door.
  • Dek de salade af en zet ze zeker 1u koel weg.
  • Bestrooi de salade net voor het serveren met nog wat extra dille.
TIP:

Geen zure room? Gebruik dan Griekse yoghurt.
Uiteraard kan je ook verse dille gebruiken, maar dat heb ik niet standaard in mijn kruidentuintje staan omdat ik het niet zo vaak gebruik.

Reacties