Geroosterde perziken met basilicum en verse kaas

Foto Cathy Van de Moortele
De zon laat zich steeds vaker zien en de fruitschaal is gevuld met sappig seizoensfruit. De perziken en nectarinen smaken heerlijk nu en vragen er gewoon om, om als dessert verwerkt te worden. Door perziken te grillen, maak je ze nog lekkerder en de combinatie met basilicum is net zo lekker als een knapperige pistolet met echte boter. Ze horen gewoon samen...

Wat hebben we nodig:
  • 40 gr boter, ongezouten, op kamertemperatuur
  • 45 ml honing, vloeibaar
  • snuif zout
  • het merg van 1 vanillestok
  • 6 perziken, gehalveerd en ontpit
  • verse basilicumblaadjes, in reepjes gesneden
  • 6 Petit Suissekes
  • extra honing
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Mix de boter met de honing tot een homogene mengeling. Voeg het snuifje zout en het vanillemerg toe.
  • Verdeel deze honingboter over de perziken. Gebruik hiervoor de holte waar de pit in zat.
  • Zet de perziken in een braadschotel, met de honingboter naar boven. Rooster de perziken 20 min of tot ze geurig ruiken en zacht zijn.
  • Schep de perziken in kommetjes en werk af met basilicum en de platte kaasjes.
  • Druppel nog wat honing over de Petit Suissekes.
TIP:

Je kan ook Griekse yoghurt gebruiken ipv Petit Suissekes. Je kan de yoghurt nog lekkerder maken door hem in een kaasdoek te scheppen en een nachtje te laten uitlekken zodat hij wat dikker wordt.

Reacties