Rösti van wortel
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 eieren
- 500 gr wortelen, geschraapt
- verse peterselie, fijngesnipperd
- 50 gr patisseriebloem
- peper en zout
- olie
- 1 kopje yoghurt
- 1 kopje notensla
- 1 teentje look, gepeld en geperst
- 1 eetlepel citroensap
- Klop de eieren los in een grote kom.
- Rasp de wortelen grof en dep ze droog.
- Voeg de geraspte wortelen met de peterselie en de bloem, toe aan de eieren.
- Kruid goed af met peper en zout.
- Neem een Creuset of een pan met zware bodem en verhit hier wat olie in.
- Schep hoopjes van de wortelmengeling in de pan en laat ze aan beide zijden mooi kleuren. Loop niet te ver weg, want deze rösti kunnen snel verbranden.
- Maak de yoghurt pittiger door er gemixte notensla en look aan toe te voegen. Kruid af met citroensap, peper en zout.
Ook lekker als je de yoghurt mixt met waterkers of tuinkers.
Reacties