Rösti van wortel

Foto Cathy Van de Moortele
Een lekker bijgerechtje of ter vervanging van een hamburger. Serveer deze wortelrösti met gepimpte yoghurt.

Wat hebben we nodig:
  • 4 eieren
  • 500 gr wortelen, geschraapt
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 50 gr patisseriebloem
  • peper en zout
  • olie
  • 1 kopje yoghurt
  • 1 kopje notensla
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
  • 1 eetlepel citroensap
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de eieren los in een grote kom.
  • Rasp de wortelen grof en dep ze droog.
  • Voeg de geraspte wortelen met de peterselie en de bloem, toe aan de eieren.
  • Kruid goed af met peper en zout.
  • Neem een Creuset of een pan met zware bodem en verhit hier wat olie in.
  • Schep hoopjes van de wortelmengeling in de pan en laat ze aan beide zijden mooi kleuren. Loop niet te ver weg, want deze rösti kunnen snel verbranden.
  • Maak de yoghurt pittiger door er gemixte notensla en look aan toe te voegen. Kruid af met citroensap, peper en zout.
TIP:

Ook lekker als je de yoghurt mixt met waterkers of tuinkers.

Reacties