Croque Zon op je bord

Soms heb je van die dagen, dat je niet veel zin hebt om in de keuken te staan (niet dat ik vaak van die dagen heb). Je wilt een snelle hap, maar je wilt toch wel iets lekkers. Haal die zak brood uit de broodtrommel en maak voor jezelf deze heerlijk croque!

Wat hebben we nodig:
  • 2 lange sneden meergranen brood 
  • kruidenboter
  • 2 plakjes Emmenthaler
  • enkele blaadjes jonge spinazie
  • 2 eieren
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Besmeer het brood aan beide kanten met een laagje kruidenboter.
  • Zet een grillpan op het vuur en laat die goed warm worden.
  • Toast het brood aan één zijde, draai de sneetjes om grill de andere kant.
  • Beleg één snee brood met de plakjes kaas en laat die nog even smelten terwijl de grillpan op het vuur staat.
  • Bak 2 spiegeleitjes in een antikleefpannetje. 
  • Beleg het brood met blaadjes spinazie en schik hierop de eitjes.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Dek af met het tweede sneetje brood.
TIP:

Bak de eitjes tot het punt waarop jij ze het lekkerst vindt. Ik vind het fijn als de dooier nog lopend is. 

Reacties