Broodje Po'Boy
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- patisseriebloem
- cajun kruiden
- 4 eieren, losgeklopt
- panko of paneermeel
- 20 scampi, schoongemaakt
- 4 eetlepels boter, gesmolten
- 4 stokbroodjes, horizontaal doorgesneden
- mayonaise
- chilipoeder
- kropsla
- schijfjes tomaat
- paprikachips
- Meng de bloem met de kruiden in een schaaltje.
- Doe de eieren in een tweede schaaltje.
- Vul een derde schaaltje met de panko.
- Dep de scampi droog.
- Haal de scampi door de bloem, daarna door de eieren en door de panko. Laat ze even drogen op een bord.
- Frituur de scampi goudbruin op 180°C en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Besmeer het kruim van de broodjes met gesmolten boter. Grill de broodjes in een grillpan, aan beide kanten.
- Meng wat chilipoeder door de mayonaise. Besmeer hiermee de broodjes.
- Beleg elk broodje met sla, plakjes tomaat, gefrituurde scampi.
- Serveer een kommetje chips bij elk broodje.
Je kan ook kiezen voor tartaarsaus als je chilimayonaise te pittig vindt.
Reacties