Broodje Po'Boy

Foto Cathy Van de Moortele
Dit oorspronkelijk uit Louisiana afkomstig broodje, is gekend voor zijn gefrituurde scampi's. Wat een leuk idee om hier een broodje mee te maken. Louisiana staat voor pit, voor cajun kruiden, voor muziek en ambiance. Dit broodje IS ambiance!

Wat hebben we nodig:
  • patisseriebloem
  • cajun kruiden
  • 4 eieren, losgeklopt
  • panko of paneermeel
  • 20 scampi, schoongemaakt
  • 4 eetlepels boter, gesmolten
  • 4 stokbroodjes, horizontaal doorgesneden
  • mayonaise
  • chilipoeder
  • kropsla
  • schijfjes tomaat
  • paprikachips
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de bloem met de kruiden in een schaaltje.
  • Doe de eieren in een tweede schaaltje.
  • Vul een derde schaaltje met de panko.
  • Dep de scampi droog.
  • Haal de scampi door de bloem, daarna door de eieren en door de panko. Laat ze even drogen op een bord.
  • Frituur de scampi goudbruin op 180°C en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Besmeer het kruim van de broodjes met gesmolten boter. Grill de broodjes in een grillpan, aan beide kanten.
  • Meng wat chilipoeder door de mayonaise. Besmeer hiermee de broodjes.
  • Beleg elk broodje met sla, plakjes tomaat, gefrituurde scampi.
  • Serveer een kommetje chips bij elk broodje. 
TIP:

Je kan ook kiezen voor tartaarsaus als je chilimayonaise te pittig vindt.

Reacties