Ricotta tortellini met tuinbonen en gemsla

Foto Cathy Van de Moortele
Onlangs kreeg ik de kans om te gaan lunchen bij Canal in Vilvoorde. Wat een mooie plek voor een zomerse lunch. Groot terras dichtbij het kanaal. Dit is de plek waar Jean-Luc Dehaene en Celie wilden genieten van hun oude dag, vanop het terras van hun appartement.
Canal opende zijn deuren in 2012 en garandeert een verse en moderne keuken. De gerechten ogen fris en zijn goed doordacht. De Pasta Corner op het menu trok meteen mijn aandacht. Mijn bord was dan ook een pareltje.. Ik vermoed dat ik ook nog eens terug moet voor de pasta met snowcrab.

Wat hebben we nodig:
  • 1 recept ricotta tortellini 
  • 100 gr tuinboontjes
  • 250 ml bouillon
  • 50 gr diepvrieserwtjes, ontdooid
  • 225 gr Philadelphia roomkaas (light)
  • 120 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 175 ml melk
  • vers gemalen nootmuskaat
  • peper
  • gemsla, in 4 gesneden
  • tomatenkaviaar
  • bieslook
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de tortellini beetgaar en hou ze warm.
  • Kook de tuinboontjes in de bouillon, spoel ze onder koud water en verwijder het harde velletje..
  • Meng de roomkaas met de Parmezaanse kaas en de melk in een steelpannetje. Warm de saus goed door en blijf kloppen, zodat de saus niet de kans krijgt om aan te bakken.
  • Kruid met nootmuskaat en peper.
  • Verdeel de tortellini over het bord en strooi de tuinboontjes en erwtjes erover.
  • Napeer met de kaassaus en werk af met de gemsla, verse kruiden, tomatenkaviaar en bieslook.
TIP:

Vind je het teveel werk om zelf je tortellini te maken? Kijk dan eens in de versafdeling in de supermarkt. Je vindt er heel veel verse pasta's.
Maak je toch je tortellini zelf? Groot gelijk. Voeg wat vers gesnipperde bieslook toe aan de vulling voor extra smaak.
De diepvrieserwtjes hoef je niet te koken. Ze nemen de warmte op van je gerecht.
Dit recept levert je 26 tortellini's op als je een uitsteekvormpje van 8 cm diameter gebruikt.
Vind je geen gemsla (ook wel bindsla genoemd), snij dan het hart uit een kropsla. Snij dat in 4 delen.
De tomatenkaviaar koop ik bij Albert Heijn en is van het huis Costa del Tapas. Soms vind je ze ook in het geel.

Reacties