Kaneelmuffins

Foto Cathy Van de Moortele
Kaneel = herinneringen aan Portland, Oregon, waar ik in fantastische tijd beleefd heb. Deze muffins zijn zo "comforting", dat ik ze wel iedere dag kan eten.

Wat hebben we nodig:
  • 140 gr patisseriebloem
  • 55 gr kristalsuiker
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • snuifje kaneel
  • snuifje zout
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 45 gr boter, gesmolten
  • 35 gr patisseriebloem
  • 20 gr donkerbruine suiker
  • flinke snuif kaneel naar smaak
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een muffinvorm met 6 papieren vormpjes.
  • Zeef de droge ingrediënten: bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout.
  • Mix de natte ingrediënten: melk, boter en ei.
  • Spatel de natte ingrediënten door de droge. Overmix niet!
  • Verdeel het beslag over de 6 vormpjes. Schrik niet, maar veel beslag is er niet. Dat wordt straks nog aangevuld met de topping.
  • Voor de topping meng je de bloem met de bruine suiker en de kaneel. Snij de boter door de droge ingrediënten tot je topping de consistentie van nat zand heeft. Verdeel de topping over de muffins.
  • Bak de kaneelmuffins 12 - 15 min of tot ze goudbruin zijn en je keuken heerlijk naar kaneel ruikt.
  • Laat de muffins even afkoelen in de vorm en laat ze dan helemaal afkoelen op een taartrooster.
TIP:

Bak van dit recept 12 kleine muffins en kort de baktijd in.

Reacties