Bagnat witte pens en appeltjes

Foto Cathy Van de Moortele
Wat was dat lekker zeg, die Bagel Amelia van Bagelshop Sanseveria in Brugge. Het was een eerste kennismaking en de kaart viel meteen in de smaak. Er stonden nog een paar kanjers op die ik bij een volgend bezoek zeker wil uitproberen. Wat dacht je van Bagel Edward: geitenkaas, peer, radijs en zwarte peper? Of de Bagel Basil: rosbief, mozzarella, tomaat, augurk en honing-mosterd?
Ik ging voor de Amelia. De naam klonk al dromerig en uitnodigend en de ingrediënten waren dat zeker ook: witte pens, gebakken appel, cream cheese, eikenbladsla en gefrituurde ui. De bagel was lekker knapperig getoast (precies zoals het hoort) en belegd met verse ingrediënten. Een toppertje! Het servies uit de jaren '60 maakte de lunch af.

Mijn versie van de Amelia Bagel vraagt om een zachte bagnat en een glas witte wijn...

Wat hebben we nodig:
  • 1 bagnat
  • graantjesmosterd
  • rucola
  • boter
  • 1 witte pens
  • 1 Pink Lady appel, van het klokhuis ontdaan en geschild
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de bagnat horizontaal door. Wil je een krokant en warm broodje? Dan kan je de bagnat even grillen in de droge pan. Ik vind hem lekkerst als hij zacht is.
  • Besmeer het onderste deel van het broodje met graantjesmosterd.
  • Beleg de mosterd met rucola.
  • Laat wat boter smelten in een pannetje en bak de witte pens. Snij hem in dikke plakken.
  • In een ander pannetje laat je nog wat boter smelten. Snij de appel in blokjes en bak ze in het pannetje tot ze goudbruin gekleurd zijn.
  • Leg de plakjes witte pens op de rucola en werk af met de appeltjes.
  • Smakelijk!
TIP:

Heb je van die krokant gebakken uitjes (type Bicky Burger) in huis? Strooi ze dan gerust over de appeltjes.

Reacties