Appel in de oven

Foto Cathy Van de Moortele
We eten 's avonds graag nog een dessertje. Dat hoeft niet altijd uitgebreid of fancy te zijn. Soms is wat Griekse yoghurt met vers fruit al meer dan genoeg. Maar eens om de zoveel tijd, heb ik zin in een Appel in de oven. Zo'n heerlijke warme appel, met kaneel en gedroogd fruit, noten en wat boter. Je kan er zelfs wat havermout aan toevoegen zodat je een lekkere crunch laag hebt. Wat jij maar lekker vindt!

Wat hebben we nodig:
  • 4 stevige appels, gewassen
  • 10 hazelnoten
  • 2 gedroogde vijgen
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 1 eetlepel boter, koud
  • 1 eetlepel lichtbruine suiker
  • snuifje kaneel
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij het kapje van de appels af en leg ze aan de kant. Gebruik een meloenschepje om de klokhuizen te verwijderen. Zorg dat je niet te diep schept, want er mag onderaan geen gat komen.
  • Neem een vuurvaste schotel en schik de appels er mooi rechtop in.
  • Mix de noten met de vijgen, abrikozen, boter, suiker en kaneel.
  • Verdeel dit mengsel over de 4 appels. Duw de vulling goed in de gemaakte holtes. Wat je over hebt, smeer je bovenaan de appel. Dek af met de kapjes van de appels.
  • Zet de appels 40 min in de hete oven, of tot de schil barst en de appels klaar en bruin zijn.
TIP:

Lekker met wat warme vanillepudding of een bolletje speculoosijs.

Reacties