Zomerse maaltijdsalade met kip
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 220 gr dressing Devos Lemmens
- 100 ml zure room
- 100 ml karnemelk, ongezoet
- een scheutje Worcestershire saus
- verse bieslook, gesnipperd
- 100 gr Blue Danish, verkruimeld
- peper en zout
- 2 kroppen sla
- 2 stuks Romeinse sla
- 1 ijsbergsla
- 2 kipfilets, horizontaal gehalveerd
- kippenkruiden
- 6 eieren, hardgekookt en gepeld
- 450 gr gerookt spek, fijn gesneden
- 225 gr kerstomaatjes
- 5 aardappelen, in de pel gekookt en afgekoeld
- scheut azijn
- verse bieslook, gesnipperd
- 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- Maak eerst de dressing. Meng de dressing Devos Lemmens met de zure room en leng aan met karnemelk.
- Kruid met Worcestershire saus en bieslook. De helft van de kaas klop je glad met de rest van de dressing. Kruid met peper en zout. Zet de dressing koel weg, zodat alle smaken mooi mengen.
- Snij de harten uit de kroppen sla en haal de bladeren los. Was de sla goed en droog ze.
- Snij de uiteinden van de Romeinse sla en snipper de bladeren fijn.
- Snij de ijsbergsla in blokjes.
- Verdeel de drie soorten sla over je schotel.
- Kruid de kipfilets aan beide zijden met kippenkruiden.
- Grill de kipfilets en hak ze in blokjes. Maak een rijtje met kip op de sla.
- Snij de hardgekookte eieren in plakjes en maak ook hier een rijtje mee.
- Bak het spek krokant. Laat het spek uitlekken op keukenrol en hak het wat kleiner. Maak een rijtje met spek.
- De kerstomaatjes worden gehalveerd en in hoopjes op de sla geschikt.
- Pel de aardappelen en snij ze in blokjes. Besprenkel ze met azijn en werk af met bieslook, peper en zout.
- Strooi de pijpajuintjes over de salade.
- Strooi de rest van de Blue Danish over de salade en serveer met de dressing.
Je kan deze salade ruim op voorhand voorbereiden. Maak de slasoorten schoon, grill de kip, kook de eieren en de aardappelen, halveer de tomaatjes, maak de dressing, bak het spek. Stel de salade pas samen op het moment dat je gasten komen.
In plaats van Blue Danish kan je ook Roquefort gebruiken.
Reacties