Extra chocolade koekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Je kan nooit genoeg recepten voor koekjes hebben. Ik vind het echt zalig om zelf een koekentrommel te kunnen vullen met home made cookies. Deze chocoladekoekjes zijn zo lekker. Maak er zeker genoeg, want je zal ze veel te snel moeten uitdelen.

Wat hebben we nodig:
  • 225 gr BLOC chocolade, grof gehakt
  • 60 gr ongezouten boter
  • 150 gr patisseriebloem
  • snuifje bakpoeder
  • snuifje zout
  • 2 eieren
  • 125 gr lichtbruine suiker
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 340 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smelt de chocolade met de boter in de microgolf op lage kracht. Loop niet te ver weg, want chocolade verbrandt heel snel.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
  • Klop de eieren met de bruine suiker en de vanille luchtig en romig in de Kenwood.
  • Op lage snelheid mix je de chocolade onder deze massa.
  • Voeg de bloem toe en meng op lage snelheid tot alles net gemengd is. Klop niet langer dan nodig.
  • Roer de chocolate chips door het beslag.
  • Schep hoopjes beslag op een bakplaat die van bakpapier voorzien is. Ik gebruik hier graag een cookie scoop voor. Heb je die niet, gebruik dan je roomijsschep of gewoon twee lepels.
  • Bak de koekjes 10 - 15 min (naargelang de grootte) of tot de koekjes gaar zijn. Ze zullen glanzen en barsten en in het midden nog wat zacht zijn. De onderkant moet wel al stevig zijn.
  • Laat de koekjes 10 min afkoelen op de bakplaat en breng ze dan pas over op een taartrooster om verder af te koelen.
TIP:

Heerlijk met een glas ijskoude melk erbij, om de koekjes in te dopen.


Reacties