Pasta met kreeft
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 1 teen look, gepeld en geperst
- 500 gr kerstomaatjes, van het kroontje ontdaan en gehalveerd
- enkele chilivlokjes
- zout
- 200 gr spaghetti
- boter
- 2 gekookte kreeften, van de schaal en scharen ontdaan en schoongemaakt
- verse munt, fijngesnipperd
- Verhit wat olie in een pan en laat het teentje look daarin zijn smaak afgeven. De look mag niet bruin worden.
- Voeg de kerstomaatjes toe en laat ze wat meestoven.
- Kruid met chili en zout.
- Kook de spaghetti al dente en giet hem af.
- Meng de spaghetti met de saus.
- Warm de kreeft even op in wat boter.
- Dresseer de borden met pasta en saus. Schik de kreeften op de pasta en werk af met vers gesnipperde munt.
Je kan ook tomatenblokjes uit blik gebruiken, maar als je verse kerstomaatjes in huis hebt, moet je die gewoon gebruiken.
Reacties