Zoete wortelstaafjes

De meeste mensen eten toch wel graag worteltjes. Ze zijn ook altijd te verkrijgen en je kan ze zowel warm als koud eten. Deze warme versie wordt hier wel vaker op tafel gezet. Vooral de oudste dochter is er gek op. En zeg nu zelf: is het niet fijn om blije gezichtjes aan tafel te zien?

Wat hebben we nodig:
  • 9 wortels, geschraapt en in 3 delen gesneden
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1/2 kopje water
  • 2 eetlepels boter
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de wortels in gelijke staafjes.
  • Doe de wortelstaafjes in een pan met de suiker, het water, de boter en het zout. Breng alles aan de kook. Verminder de warmte, zet het deksel half op de pan en laat de worteltjes stoven.
  • Haal het deksel van de pan en zet de warmte weer wat hoger. Schud de pan regelmatig op en gaar de worteltjes verder.
  • Kruid met peper.
TIP:

Kies wortels die even dik zijn, zodat de reepjes gelijktijdig gaar zijn.

Reacties