Honeypie High Tea

Welkom bij Honeypie, het vrolijkste en gezelligste theehuis van Middelburg! Hopelijk tot snel!

Dat is wat de website van Honeypie ons vertelt. Tijdens een dagje shoppen in Middelburg, kregen we bij de lokale Italiaanse traiteurzaak Da Silvano, (je moet er geweest zijn en trek er aub wat tijd voor uit) een kaart mee, met daarop de leukste zaken van Middelburg. Het theehuis Honeypie trok meteen onze aandacht. "Ons" as in: mijn oudste dochter en ik. We houden allebei van bagels en home made goodies. Net wat we zochten! Helemaal niet ver van de winkelstraat en supermooi gelegen aan het water, vonden we een plekje aan tafel bij Honeypie. De man met het grappige baardje kwam geknield aan onze tafel (what more can ladies wish for) vragen of we nog wat tijd nodig hadden om te kiezen. Alhoewel we eerst voor de bagel (home made!) zouden gaan, lieten we ons toch verleiden tot een bordje zalige scones (vers uit de oven, zoals het hoort maar nergens gebeurt het - bij Honeypie dus wel). Geen ogen genoeg om alles te bekijken. Wat hebben ze er iets moois van gemaakt zeg! Kleurrijk, grappig, uniek en ludiek met een goed oog voor creativiteit en kwaliteit. Twee Amerikaanse vriendinnen zaten in de lounge gezellig te keuvelen over een bordje chocolate tea: een etagère vol heerlijke chocoladehapjes, inclusief onbeperkt thee of koffie.

In niet minder dan de beloofde 15 minuten, werden we beloond met een etagère warme scones, kommetjes to-die-for-clotted cream (aaarrrgghhh), lemon curd (ja, ik maak die ook zelf!) en yummie jam. Ik ging zelf voor de warme anijsmelk in een superleuke mok en mijn dochter ging zich helemaal te buiten aan de vers gemaakte strawberry smoothie. Jeetje zeg! Er werden al meteen plannen gemaakt voor een reservatie High Tea met de schoonmoeder en de schoonzusjes. Dat zouden zij ook wel heel erg op prijs stellen. High Tea begint al vanaf 11u en loopt verder tot 15u. In die tijd krijg je per 2 personen (reservatie is nodig) Engelse sandwiches en quiche, scones en verse fruitbrochettes om af te ronden (hou maar een plaatsje vrij) met een bord zoete hapjes. Dit alles met onbeperkt versgezette koffie of thee. Das pas klasse!

Van al dat thee drinken, moet je 2 THE LOO. Zeker doen! Vergeet je smartphone niet, want je wilt echt een foto van het kleinste kamertje (die van ons ga ik hier niet prijsgeven, want dan is de lol er helemaal af).

Maak alvast jouw reservatie en doe ze daar de groeten in Middelburg. Vergeet je snoepje niet bij het afrekenen. Gratis, helemaal voor jou!

Honeypie since 2007
Achter de Houttuinen 50
4331 NJ Middelburg
Nederland


Reacties