Vanille peertjes in de oven
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsKY22-4sdZ72zPKBUPk2IHRXgWl43GiXb5eAL2-kSZ-SD48iZxSuJDFL0jt2ElVWsgNEDtMe1PkKS_1fUwBwgqNBHjCa4naX5dBQ4o3MU-IMMTHZWQ18jNBG9WF-DINBeiPTxIVY1amCT/s320/vanille+peertjes.jpg)
Wat hebben we nodig:
- 60 gr kristalsuiker
- 1 vanillestok, doorgesneden
- 4 peren, nog niet helemaal rijp, geschild
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels boter
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de suiker met het vanillemerg uit het vanillestokje.
- Snij de peren overlangs door. Gebruik een meloenschepje om het klokhuis te verwijderen. Leg de peren op hun bolle kant in een ovenschaal.
- Sprenkel het citroensap over de peertjes en bestrooi ze met de vanillesuiker.
- Leg de vanillestok tussen de peren, samen met de uitgeperste citroen.
- Giet het water naast de peertjes en leg op elke peer een vlokje boter.
- Bak de peren 30 min en smeer ze regelmatig in met de braadsappen.
- Draai de peren om en bak ze nog een half uurtje. Vergeet niet ze af en toe te bedruipen met de sappen uit de schotel.
- Check de peren op gaarheid.
Ideaal voor een koude herfstavond, voor het haardvuur.
Reacties