Vanille peertjes in de oven

Kan je je voorstellen, wat de geur is als je warme peertjes mengt met citroen, boter en vanillesuiker? Het karamellaagje is gewoon subliem. Serveer de peertjes van zodra ze uit de oven komen als dessert of geef ze als bijgerecht bij gebraad.

Wat hebben we nodig:
  • 60 gr kristalsuiker
  • 1 vanillestok, doorgesneden
  • 4 peren, nog niet helemaal rijp, geschild
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels boter
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Meng de suiker met het vanillemerg uit het vanillestokje.
  • Snij de peren overlangs door. Gebruik een meloenschepje om het klokhuis te verwijderen. Leg de peren op hun bolle kant in een ovenschaal.
  • Sprenkel het citroensap over de peertjes en bestrooi ze met de vanillesuiker.
  • Leg de vanillestok tussen de peren, samen met de uitgeperste citroen.
  • Giet het water naast de peertjes en leg op elke peer een vlokje boter.
  • Bak de peren 30 min en smeer ze regelmatig in met de braadsappen.
  • Draai de peren om en bak ze nog een half uurtje. Vergeet niet ze af en toe te bedruipen met de sappen uit de schotel.
  • Check de peren op gaarheid. 
TIP:

Ideaal voor een koude herfstavond, voor het haardvuur.

Reacties