Groentenkrans uit de Provence

Foto Cathy Van de Moortele
De laatste courgetten uit de tuin hebben hun weg gevonden naar de keuken. Ze werden vakkundig gesneden met de mandoline en geschikt in een ovenschaal. Afgewisseld met uien, tomaat en aubergine, vormen ze een heerlijk bijgerecht voor vis of vlees. Zowel warm als koud te eten.

Wat hebben we nodig:
  • 2 uien, gepeld
  • 1 smalle, groene courgette
  • 2 stevige pruimtomaten
  • 1 kleine aubergine
  • olie
  • Provençaalse kruiden
  • verse rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij alle groenten met de mandoline op dikte 6 mm met het gladde mes. 
  • Schik de groenten rechtopstaand in een ovenschaal: aubergine, tomaat, courgette, ui, courgette, aubergine, tomaat, ...
  • Besprenkel de groentenkrans met wat olie en strooi er de Provençaalse kruiden over.
  • Steek hier en daar een takje rozemarijn en een blaadje laurier tussen.
  • Bak de groentjes 20 min, giet het vocht weg en zet ze daarna nog 30 min in de oven of tot ze gaar zijn.
TIP:

Ook lekker de dag nadien, koud bij het aperitief.
Gebruik eens twee soorten courgette: geel en groen, ter afwisseling. Of steek er dunne plakjes aardappel tussen om er een volledige maaltijd van te maken.

Reacties