Varkenshaasje uit de Provence

Het varkenshaasje is een mals stukje varkensvlees dat niet zoveel calorieën bevat. Er zit niet heel veel smaak in het vlees, dus goed kruiden is de boodschap. Met deze zoete begeleider, valt het gerecht meer dan in de smaak.

Wat hebben we nodig:
  • 2 varkenshaasjes, op kamertemperatuur
  • peper en zout
  • Provençaalse kruiden
  • 3 eetlepels vijgenconfituur
  • scheutje azijn
  • 3 eetlepels water
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Kruid de varkenshaasjes aan beide zijden met peper en zout.
  • Rol het vlees door de Provençaalse kruiden en zorg dat er overal kruiden op zitten.
  • Leg de fileetjes in een ovenschaal en bak ze 15 min in de hete oven.
  • Draai het vlees om, zodat de sappen zich weer goed doorheen het vlees kunnen verspreiden.
  • Laat het vlees 10 min rusten onder aluminiumfolie.
  • Zet een steelpannetje op het vuur met de confituur, azijn en het water. Verwarm de saus zachtjes.
  • Snij het vlees in schuine plakken en serveer het met verse aardappelpuree, groentjes en de zoete saus.
TIP:

Zorg dat het vlees niet te koud is als je het in de oven stopt. 

Reacties