Witte chocomousse met rode framboosjes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 60 gr Philadelphia roomkaas natuur, op kamertemperatuur
- 1 vanillestok, opengesneden
- 140 ml slagroom
- snuifje zout
- 3 eiwitten, op kamertemperatuur
- 60 gr kristalsuiker
- 225 gr witte chocolade van goede kwaliteit
- Klop de roomkaas met het merg uit de vanillestok.
- Voeg de room toe en klop tot alles mooi gemengd is.
- Klop de eieren met het zout tot zachte pieken. Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot je sneeuw bekomt.
- Smelt de chocolade au bain marie. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de roomkaas.
- Spatel de eiwitten door de mousse, tot alles homogeen gemengd is.
- Verdeel de mousse over 6 mooie glaasjes. Dek ze af en zet ze minstens 2u koel weg.
- Serveer met verse frambozen.
- Bestuif de desserts met bloemsuiker.
Gebruik goede kwaliteit chocolade als je een kwaliteitsvol dessert wil bekomen.
Koop in de zomer grote hoeveelheden frambozen en vries ze in. Even laten ontdooien en ze zijn weer supervers!
Vries de dooiers in om later te gebruiken voor crème brulée.
Reacties