Rösti met ui en spek

Er zijn zoveel verschillende manieren om aardappelen te bereiden. Deze aardappelrösti is ideaal voor de koudere, donkere avonden. Je hebt niet veel ingrediënten nodig om toch een lekker maal op tafel te zetten.

Wat hebben we nodig:
  • beetje vetstof
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 100 gr gezouten spekblokjes
  • 4 aardappelen, geschild en gewassen
  • peper
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels bloem
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verhit de vetstof in een ovenvaste pan.
  • Fruit de uisnippers glazig.
  • Voeg het spek toe en laat het uitbakken. Giet het overtollig vet af.
  • Rasp de aardappelen grof en nijp zoveel mogelijk vocht uit. Voeg de aardappelrasp toe aan de pan. Schep goed om.
  • Kruid met peper en bestrooi met peterselie.
  • Roer het ei en de bloem door het gerecht en druk alles goed aan tot 1 grote aardappelrösti.
  • Zet de pan 15 min in de oven of tot de rösti gaar is.
TIP:

Snij de rösti in 8 gelijke punten.
Hier hoort gewoon ketchup bij. 

Reacties