Rösti met ui en spek
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2Td96JjIhgYhC14JDHpyOq81LYCJ6UTuMvRDe5_0SEdQbN7NsFVoYDD7Vxa_h-lemjF3Mwi2IiRaA-LUO4bUem3NpjSwKp994aWNqcUrysruUWn5NRqRi0vO7IT16AspLo-MHDt-iTAyX/s320/r%C3%B6sti.jpg)
Wat hebben we nodig:
- beetje vetstof
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 100 gr gezouten spekblokjes
- 4 aardappelen, geschild en gewassen
- peper
- verse peterselie, fijngesnipperd
- 1 ei, losgeklopt
- 2 eetlepels bloem
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit de vetstof in een ovenvaste pan.
- Fruit de uisnippers glazig.
- Voeg het spek toe en laat het uitbakken. Giet het overtollig vet af.
- Rasp de aardappelen grof en nijp zoveel mogelijk vocht uit. Voeg de aardappelrasp toe aan de pan. Schep goed om.
- Kruid met peper en bestrooi met peterselie.
- Roer het ei en de bloem door het gerecht en druk alles goed aan tot 1 grote aardappelrösti.
- Zet de pan 15 min in de oven of tot de rösti gaar is.
Snij de rösti in 8 gelijke punten.
Hier hoort gewoon ketchup bij.
Reacties