Stoofpotje kikkererwten

Foto Cathy Van de Moortele
Echt geloof me: je moet wat vaker kikkererwten eten. Ze zijn zo voedzaam en hun nootachtige smaak past in zoveel gerechten. Als hummus, broodbeleg, bij couscous of in dit vegetarisch stoofpotje. Laat je verrassen door de warmte van dit gerecht. Een zalig potje comfort food voor als je alleen op de bank wilt eten onder een dekentje.

Wat hebben we nodig:
  • scheutje olie
  • 2 stengels groene selder, gehakt
  • 2 wortels, geschraapt en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 1 l bouillon
  • 750 ml tomatensaus voor spaghetti (marinara)
  • 1 groot blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • 1 groot blik witte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 400 gr macaroni
  • peper
  • 125 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een grote, zware kookpot, type Le Creuset.
  • Voeg de olie toe en fruit de selder, worteltjes en ui aan tot ze glazig zijn.
  • Voeg de look toe en bak hem even mee.
  • De bouillon en de spaghetti saus mogen erbij, samen met de kikkererwten, witte bonen en pasta.
  • Kruid af met peper.
  • Breng het stoofpotje aan de kook.
  • Verminder de warmte en laat alles op een zacht vuurtje staan tot de pasta gaar is.
  • Strooi de kaas over het gerecht en: Aan tafel!
TIP:

Wil je er toch vlees bij? Vraag dan bij de slager naar uitgebeende kippendijen en snij het vlees in kleine reepjes. Dit vlees heeft meer smaak dan kippenborst en is niet zo droog. Voeg het vlees toe als de pasta bijna gaar is.

Reacties