Chimichangas

Chimiwat? Chimichangas dus, of gebakken tortilla's met een heerlijke vulling van vlees en bonen. Das nu eens echt comfort food. Niet voor elke week, maar voor die ene avond waarop je alleen thuis bent en geen zin hebt in uitgebreid koken. Hou in je diepvries een voorraadje gekookte kip en rul gebakken gehakt, dan kan je zo chimichangas maken.

Wat hebben we nodig:
  • tortillas
  • 1 blik bonen in tomatensaus, gemixt
  • restjes gekookte kip of rul gebakken gehakt
  • cheddar kaas, grof geraspt
  • olie
  • boter
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de tortillas enkele seconden in de microgolf, zodat ze zachter zijn en makkelijker te hanteren.
  • Verwarm de bonen in de microgolf op medium warmte.
  • Besmeer elke tortilla met bonenmix. Leg er wat vlees op en bestrooi met kaas.
  • Vouw de tortillas op zoals een burrito.
  • Verhit wat olie in een pannetje op medium warmte.
  • Besmeer elke chimichanga met wat boter en bak ze krokant aan beide zijden in het pannetje.
  • Serveer met guacamole, salsa, zure room en fijngesnipperde ijsbergsla.
TIP:

Maak de chimichangas klaar maar bak ze nog niet. Vries ze in voor latere feel good moments.

Reacties