Raviolini Porcini

Eén van de vaste waarden in mijn voorraadkast, is een potje gedroogde porcini.
Deze champignons zijn sterk van smaak en ideale smaakmakers voor sauzen, stoofpotjes of ravioli. Meng ze met verse champignons en je krijgt een zalig bordje pasta. Deze vormpjes zijn niet typisch voor ravioli, daarom heb ik ze maar raviolini gedoopt!

Wat hebben we nodig:
  • 1 recept verse pasta
  • 15 gr gedroogde porcini
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gr Parijse champignons, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, gepeld en gesnipperd
  • peper en zout
  • 1 eierdooier
  • enkele lepels ricotta kaas
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • verse peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de porcini 15 min weken in heet water. Giet ze af, nijp er het vocht uit en hak de porcini fijn.
  • Verhit een pannetje met olie en bak de porcini met de Parijse champignons bruin.
  • Voeg de peterselie en look toe en bak even mee.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Meng de eierdooier met voldoende ricotta kaas om een vaste vulling te maken met de champignons.
  • Laat de vulling volledig afkoelen.
  • Verdeel het pastadeeg in delen en werk met 1 deel per keer. Rol de pasta uit tot op stand 6.
  • Laat het pastavel even drogen op een bebloemd werkvlak en dek het resterende deeg af.
  • Schep hoopjes vulling op het pastavel.
  • Gebruik een ronde uitsteekvorm om cirkeltjes rond de vulling uit te steken.
  • Zorg dat alle lucht uit de ravioli is en nijp de randjes goed dicht.
  • Leg de ravioli op een bakblik dat je bestrooid hebt met pastabloem.
  • Laat de ravioli een half uurtje drogen voor je ze kookt in ruim gezouten water.
  • Serveer met truffelolie, Parmezaanse kaaskrullen en verse peterselie.
TIP:

Lekker met grof gehakte walnoot.
Ga je niet meteen alle ravioli opeten? Vries ze dan ongekookt in op het bakblik en breng ze over in een diepvrieszakje van zodra ze bevroren zijn. Vergeet niet het zakje van datum en naam te voorzien en schrijf er ook bij hoe je ze serveert: met saus, in bouillon, met verse kruiden en wat olie,..

Reacties

Ellen zei…
klinkt lekker!