Katies tartelettekes met geitenkaas
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 vellen bladerdeeg
- 250 gr harde geitenkaas met honing en thijm, geraspt
- 250 ml vette room
- 2 eieren, losgeklopt
- peper en zout
- bieslook
- 1 tomaat, in 6 plakken gesneden
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol 1 vel deeg uit en leg het in de tartelette vormpjes.
- Meng de kaas met de room en de eieren. Kruid met peper en zout.
- Giet het beslag op het deeg.
- Schik op elk taartje een schijfje tomaat.
- Rol het tweede vel deeg uit. Steek 6 kleinere rondjes uit en leg die op de taartjes. Doreer met een beetje room.
- Bak de taartjes 35 -45 min of tot ze gaar en goudbruin zijn.
Neem geen zachte geitenkaas voor dit recept.
Je kan ook hartig kruimeldeeg gebruiken ipv bladerdeeg.
Reacties