Katies tartelettekes met geitenkaas

Foto Cathy Van de Moortele
Het is zonde dat Katie aan de andere kant van het kanaal woont. We zien elkaar maar 1x per jaar, maar dan zijn we niet te stoppen. We wisselen recepten uit en staan samen achter het fornuis. Haar man, Raymond, vind het allemaal wel goed en leest een boek terwijl wij tetteren en ervaringen delen. Katie is een hele goede kok en ze kan met weinig ingrediënten iets lekkers op tafel zetten. Dit recept bewijst nog maar eens dat eenvoud siert.

Wat hebben we nodig:
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 250 gr harde geitenkaas met honing en thijm, geraspt
  • 250 ml vette room
  • 2 eieren, losgeklopt
  • peper en zout
  • bieslook
  • 1 tomaat, in 6 plakken gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol 1 vel deeg uit en leg het in de tartelette vormpjes.
  • Meng de kaas met de room en de eieren. Kruid met peper en zout.
  • Giet het beslag op het deeg. 
  • Schik op elk taartje een schijfje tomaat.
  • Rol het tweede vel deeg uit. Steek 6 kleinere rondjes uit en leg die op de taartjes. Doreer met een beetje room.
  • Bak de taartjes 35 -45 min of tot ze gaar en goudbruin zijn.
TIP:

Neem geen zachte geitenkaas voor dit recept.
Je kan ook hartig kruimeldeeg gebruiken ipv bladerdeeg.

Reacties